Слънце за двама

Любовта е лек за всяка една болест

10021sprinklingsomeuniversalloveyourway

Всеки от нас носи своите емоционални празноти и енергийни блокажи, които се опитва да лекува на физическо ниво. Тези празноти, а по – често „дупки”, а даже и „ями” всеки се стреми да запълни както намери за добре. Тогава най- често се стига до зависимости било то към цигари, кофеин, алкохол, дрога, секс… И всичко в търсене на един по-добър свят, защото видиш ли този нещо не ни удовлетворява. Когато човек е запълнил липсите си, то той не би се пристрастил към каквото и да било, защото не би имал вътрешната потребност да прикрие болките си. А емоционалните ни дупки , никога не биха преминали във физически болежки. А вярвате или не- съществува едно универсално лекарство, панацея, всемирен лек, който би запълнила всичката празнота в нас и би превърнал света в едно прекрасно място за живеене – нарича се любов… Защото, дори и да не си признаваме, да дори и тези от Вас , които се страхуват да си го признаят пред себе дори, а и и други, които пък трудно биха го изрекли на глас- всички човешки същества имаме нужда от Любов- в най – чистата й универсална форма. Любов, която струи от душите и сърцата, онази любов, която е способна на чудеса, би разоръжила всеки, би преминала отвъд загражденията и стените, зад които сме се скрили, би излекувала всички онези горчиви чувства, които сме заровили дълбоко в сърцата си.

Тривиално ,но факт – любов е лекарството, което винаги сме търсили … Но коя любов? Не и тази за една нощ  Любов, за която си платил, независимо дали с пари, огорчения, условности, може ли да се нарече истинска? А какво да кажем за любовта на човек със силно Его, който се приема за център на своята вселена и раздава присъди от своя висок пиедестал – неговата любов не може да се заслужи лесно – тя е само една красива фасада, зад която лъха фалш, студенина и бездуховност. Тази любов вечно се опитва да те промени, да те моделира по свой образ и подобие, по своите представи за правилно и грешно. Това е привидна любов, която те изцежда и само изисква и иска да взима , да взима , без да даде в замяна- било то внимание, енергия, искреност, взаимност, топлина. За подобна любов никога и никой не е достатъчно добър, тя създава усещането, че всеки ден се състезаваш и конкурираш с невидим съперник и винаги нещо не ти достига, колкото да се променяш. Егоистичната любов е единствения познат начин, по който Егото си набавя енергия. Любовта на човек, който не обича себе си пък винаги е болезнена и агресивна, тъй като винаги изисква доказателства от другата страна. Все пак можеш да дадеш на другите единствено това, което носиш в себе си. Болната мнителна любов, не лекува – напротив – тя е способна да те разболее. Тази любов се страхува да не те изгуби и заради това те ревнува до болка, вижда конкуренти навсякъде, винаги се сравнява с някой и тъй като не вижда собствената си ценност, те ограничава и те притиска до стената, затваря мечтите ти в клетка, превръщайки те в затворник на нечия несигурност.

Лекува единствено истинската ЛЮБОВ , която малко хора са готови да дадат , защото, за да дадеш Любов, онази истинската любов, трябва да укротиш Егото си, да свалиш всички свои маски, да бъдеш открит, да не се страхуваш да разголиш душата си. Това е Любов на един осъзнат, хармоничен човек, който е излекувал своите липси, цял човек, а не половинка, която да се опитва неосъзнато да си набави липсите си чрез другия човек. В такъв човек не дремят енергийни блокажи, той няма нужда от игричките на Егото, което ползва инструменти като себедоказване, контрол и манипулиране. При балансирания и осъзнат човек, потока на енергията тече свободно, няма недостиг на енергийно ниво. Само такъв човек може да даде истинска свобода на човека до себе си, защото истинската Любов не ограничава и няма нужда да променя, тя приема човека до себе си в неговата пълнота. Истинската любов е естествена като Слънцето и водата, тя витае във въздуха и се усеща с всяка клетка от тялото… Тя окуражава, подкрепя, уважава човека до себе си, усеща се като топлина и откритост в чувствата, тя е грижовна и взаимна, даваща и получаваща – без излишни сценки, без драми, без условности и изисквания… Просто Е